GRAHAM HANCOCKS serie Oldtidens apokalypse.

0
646

I Oldtidens apokalypse oppsummerer den 72-årige frittstående gravejournalisten Graham Hancock sitt arbeid de siste 30 år.

Det handler om vår forhistorie kontra historien mainstream-arkeologer har servert oss om våre eldre sivilisasjoner. Hancock mener de må slutte å oppføre seg som tyranner hvis diktater står uimotsagt.

Som han sier, menneskets forhistorie med alle dens mysterier tilhører oss alle. I serien på 8 episoder reiser han verden rundt på jakt etter bevis.

Kilde: Netflix

Hancock mener en avansert verdensomspennende sivilisasjon nesten ble utslettet i en katastrofe for rundt 12 800 år siden, dvs. i steinalderen.

I episode 5 besøker han Göbekli Tepe i Tyrkia (ikke langt unna Ararat-fjellet hvor Noahs ark skal ha havnet/landet etter den bibelske vannflommen). Dateringen passer med hans teori, stedet ligger nær Taurusfjellene hvor sideelvene som munner ut i de berømte elvene Tigris og Eufrat skapes hvor jo sivilisasjonen skal ha blitt startet på ny, veldig mange tusen år senere.

Hancock antyder at Göbekli Tepe faktisk er et minnesmerke og en advarsel og at det markerer en spesiell dato. Veldig interessant!

Steinsøylenes relieffer av div. dyr mener han og flere med han handler om konstellasjoner på stjernehimmelen. Jeg har vist dere korset nedenfor før med dyrekretsen som beskriver et astrologisk stor-år, en syklus som strekker seg over 25.920 år. Alt går i sykluser, hendelsene Hancock konsentrer seg om skjedde omtrent halvparten av syklusen tilbake i tid, for 12.960 år (+/- hundre år).

Hancocks teori er at overlevende fra den tidligere høyt utviklede sivilisasjonen hjalp til med å starte vår sivilisasjon på nytt.

Dvs. at blant steinaldermenneskene fantes det svært dyktige ingeniører med stor forståelse for geometri og astronomi. De beskrives i legender og myter rundt hele verden.

Litt om Graham Hancock.

Hans fødselsnavn er Graham Bruce Hancock og han ble født i Edinburgh den 2.8.1950.

Faren er kirurg og familien flyttet til India da han var barn, før de endte tilbake i England.

Han er utdannet innenfor sosiologi, jobbet som journalist og har skrevet flere bøker, blant annet «Fingerprints of the Gods» som gjorde han verdenskjent, og kontroversiell.

Likt tiltrekker likt. Interessant nok har Hancock samme Navne- og Skjebnetall som verdens mest kjente arkeolog, Howard Carter. Han som etter mye slit og strev gjorde tidenes største arkeologiske oppdagelse da han fant Tutankhamons grav i Kongenes dal i 1922 i november for 100 år siden.

Hancock har Navnetall 8, det bygger på Vokaltall 8 og Konsonanttall 9. Dobbelt opp med 8, et resurssterkt, utholdende og seigt ledertall, går ut fra det det har hjulpet han på veien. Ingen forteller en 8-er hva han skal gjøre, eller at noe er umulig.

Motsigelser har en tendens til å fyre dem opp enda mer, så Hancock liker utfordrende prosjekter.

Både arkeologen Carter og gravejournalist Hancock har mystikeren og etterforskerens tall 16/7 som Skjebnetall, begge endte opp med å grave i mysterier.

Hancock med Skjebnetall 16/7 ga i 2022 ut serien, i sitt Personlige Skjebneår 7.

Skapelsen bygger på lyd og vibrasjoner som gjøres om til tall.

Skjebneår er mer potente, resonansen (likheten) skaper kraftigere vibrasjoner, og ja, han har allerede skapt røre.

Med 7 blir man lettere misforstått og Hancock er naturligvis ikke særlig populær blant mainstream-arkeologer, (dem som f.eks. fortsatt fremmer teorien om at den store pyramiden i Egypt er et gravkammer).

Flere beskylder serien for å promotere rasistiske konspirasjonsteorier (som jo er veldig på moten å bruke i dag), at Hancock sår mistillit til ekspertene og har erklært krig mot dem. En arkeolog fra Universitet i Cardiff mener serien fremmer ytre høyre og nazi-ideologi.

Tilhengere av Hancocks hypotese mener derimot at akademia er desperate og sjalu. Jeg heller vel til sistnevnte, selv om sikkert ikke alt er 100 % med teorien hans heller.

Nedenfor et kort intervju med Hancock vedr. serien. Alt i alt synes jeg «Oldtidens apokalypse» er knallbra, den gir en del nye innsikter og er absolutt verdt minuttene den tar 🙂

Andre kilder

19. november 2022, Åse Steinsland