PI eller 3,14 er verdens mest berømte og omdiskuterte tall.
PI har engasjert og fascinert matematikere og filosofer gjennom tusenvis av år, og verdens klokeste hoder har opp gjennom tidene ment at «G» (7) er en mester-matematiker som legger igjen spor som avslører forbindelser mellom sentrale hendelser ved hjelp av tall og symboler.
Den berømte fysikeren, matematikeren og kosmologen Stephen William Hawking døde på årets PI-dag 14.03.2018.
Han ble født den 8.1.1942 og hadde i Numerologi vitenskapstallet 16/7 som Skjebnetall, og forsker ble han.
På forskning.no leser vi at «han er blitt kalt vår tids Einstein og hadde uten tvil en av verdens skarpeste vitenskapelige hjerner.» Nå ville universet ironisk nok ha han tilbake på årets PI-dag, på kollegaene Albert Einstein og Otto Hahn sin fødselsdag.
«Det har vist seg umulig å finne noe mønster blant det uendelige antallet desimaler som PI består av. Rekken av tall er ikke-syklisk, tallene gjentar seg ikke i noen bestemt rekkefølge. Mange har nok forsøkt å se om det er et system i tallene, men uten hell.». Kilde
Jeg mener konklusjonen om at PI ikke er syklisk som støttes av de fleste eksperter er Vil du lese hele artikkelen? Artikler merket (A) er forbeholdt abonnenter på undervisningsartiklene. Som abonnent får du tilgang til alle kalkulatorer og over 200 lærerike artikler. Vil du abonnere? Klikk her for å lese mer om og melde deg på ordningen eller fornye abonnement. Pris fra kr. 555,-. Er du aktiv abonnent kan du lese artikkelen ved å logge deg inn nedenfor.
Kommentarer er stengt.